3,5 / 5 ( 7 Omdömen)
Skriv recension

Viakredit ägs av Viaconto Sweden AB, som är en väletablerad och populär aktör på den svenska marknaden för konsumentkrediter. Viakredit erbjuder sina kunder ett slags kreditkonto, som används ungefär som ett kreditkort, fast utan själva kortet.

Krav på låntagare

För att kunna ta ett lån av Viakredit måste du vara mellan 20 och 65 år gammal. Därtill måste du ha en årlig inkomst på minst 120 000 kronor, samt ha varit folkbokförd i Sverige under de senaste två åren. Viakredit accepterar betalningsanmärkningar men kräver att du inte har fått några under de senaste 12 månaderna när du ansöker.

Villkor och ansökan

Hos Viakredit kan du ansöka om kredit på mellan 5 000 och 20 000 kronor. Till skillnad från många andra långivare som erbjuder kreditkonton, kommer Viakredit att utbetala hela kreditbeloppet till dig om din ansökan beviljas. När du sedan har återbetalat en vissa andel av krediten, kan du åter begära ut motsvarande belopp till ditt konto. Viakredit tillämpar en månadsränta på sju procent för den andel av kreditbeloppet som är obetalt. Varje månad måste du göra en amortering av din aktuella skuld, som motsvarar minst 12 procent av din utnyttjade kredit. Inga övriga fasta avgifter tas ut av Viakredit.

För att ansöka om ett kreditkonto hos Viakredit fyller du i ansökningsformuläret på deras hemsida. De efterfråga personuppgifter samt viss information om din ekonomiska situation. När du har skickat in din ansökan hämtar Viakredit in en kreditupplysning om dig från Creditsafe. Din kreditupplysning kommer alltså inte att registreras hos UC. Du kommer att behöva legitimera dig med din e-legitimation. I regel får du ditt besked direkt på skärmen. I det fall din ansökan blir beviljad kommer Viakredit att betala ut ditt kreditbelopp omedelbart, om ansökan sker under kundtjänstens öppettider. Om du har ditt konto i Nordea kommer pengarna komma fram ganska omgående. För övriga banker gäller att pengarna normalt sett kommer att vara framme på ditt konto samma dag som du ansökte, om detta skedde innan klockan 13 på en vardag. Annars får du vänta till nästkommande bankdag.

Kundtjänst

Viakredit har ganska bra öppettider. Du kan nå dem på vardagar och lördagar, men de håller stängt på söndagar. På vardagar har kundtjänsten öppet mellan klockan 08:30 och 20:00, och på lördagar kan du nå dem mellan klockan 10 och 16.

Hemsidan är designad på ett enkelt och rent sätt. Du kan lätt hitta all information som krävs för att du ska kunna ta ställning till Viakredits tjänster. Alla villkor och kostnader är tydligt presenterade.

Sammanfattning

Viakredit ägs av samma företag som drive Viaconto, som är en seriös och uppskattade givare av privatlån i Sverige. Hos Viakredit kan du öppna ett kreditkonto, som fungerar ungefär som ett kreditkort, fast utan själva kortet. När din kredit blir beviljad kommer hela beloppet att utbetalas till ditt konto. I takt med att du återbetalar lånet kan du sedan göra nya uttag i motsvarande mån, upp till din beviljade kreditgräns. Viakredit debiterar en månadsränta på sju procent, och kräver att du amorterar minst 12 procent av din utestående kredit varje månad. Inga övriga fasta avgifter tillämpas av Viakredit. Om du har betalningsanmärkningar måste dessa vara minst 12 månader gamla när du ansöker. Viakredit anlitar inte UC för sina kreditupplysningar.

Sök här
Reklam länk