4 / 5 ( 7 Omdömen)
Skriv recension

Risicum är en multinationell långivare som har varit verksam i Sverige sedan 2008. De erbjuder populära privatlån på upp till 15 000 kronor.

Krav på låntagare

Om du vill ta ett lån av Risicum måste du vara minst 18 år. Därtill måste du ha varit folkbokförd i Sverige under de senaste två åren och ha en deklarerad fast inkomst. Om du har betalningsanmärkningar kommer Risicum inte att bevilja din ansökan om ett lån. De vill också att du har ett mobilabonnemang registrerat i ditt namn.
Villkor och ansökan

Risicum erbjuder två typer av lån: smslån och kreditlån.

Risicums smslån kan tas på belopp mellan 1 000 och 12 000 kronor, med löptider mellan en och tre månader. Till viss del avgörs löptiden av vilket belopp du ansöker om att låna. För ett smslån hos Risicum är räntan fast och varierar utifrån aktuellt lånebelopp och löptid. Du kan enkelt se hur mycket ett visst lånebelopp skulle kosta dig med Risicums lånekalkylator.

De kreditlån som Risicum erbjuder fungerar på så sätt att du beviljas en viss kreditgräns, som du kan utnyttja i egen takt. Du Väljer själv hur stor del av krediten du vill få utbetald till ditt konto, och när. Du betalar sedan ränta och avgifter för den utnyttjade andelen av krediten, medan resterande kreditutrymme väntar på att bli använt. Ett kreditlån kan tas på upp till 15 000 kronor. Varje månad får du sedan en faktura på 10 procent av det utnyttjade beloppet, eller lägst 500 kronor. Du får själv välja vilka förfallodatum du vill har för dina månadsfakturor, antingen den 15:e eller den sista varje månad.

Risicum tillämpar en uppläggningsavgift på mellan 200 och 400 kronor, beroende på lånetyp och belopp.

För att ansöka om ett smslån eller kreditlån hos Risicum fyller du i ett elektroniskt ansökningsformulär på deras hemsida. När du har skickat in detta genomför Risicum en kreditprövning av dig för att kunna ta ställning till din ansökan. Värt att nämna i detta sammanhang är att Risicum inte anlitar UC för sina kreditupplysningar. Beroende på resultatet av kreditupplysningen kommer din ansökan att bli avslagen eller beviljad. Om Risicum väljer att bevilja ditt lån kommer de att skicka dig ett definitivt lånerbjudande. För att legitimera dig och elektroniskt signera avtalet behöver du använda en e-legitimation. Om du är en återkommande kund kan du dock sköta ärendet helt per sms.

När Risicum mottagit din signatur genomför dem utbetalningen av lånebeloppet till ditt angivna konto. Om du har ditt konto i Handelsbanken eller Nordea kommer pengarna fram ganska omgående. För andra banker gäller att pengarna kommer fram samma dag om du ansöker en vardag innan klockan 13, i andra fall måste du vänta till nästkommande bankdag.

Kundtjänst

Risicum håller öppet alla veckans dagar utom söndagar. På vardagar kan du nå dem mellan klockan 07 och 21. Öppettiderna på lördagar är klockan 09 till 17.

Risicums hemsida är snygg och enkel att använda. Deras lånekalkylator visar tydligt vilka kostnader ett visst lånebelopp med en viss löptid kommer att medföra. Du kan enkelt hitta svar på de flesta frågor, och kommer att kunna ta ett informerat beslut innan du ansöker om ett lån.

Sammanfattning

Risicum har varit aktiva på den svenska marknaden för privatlån och konsumentkrediter i närmare ett decennium. Deras tjänster är populära och de håller goda öppettider. Du kan ta ett smslån på upp till 12 000 kronor med en löptid på maximalt 90 dagar. Deras kreditlån sträcker sig upp till 15 000 kronor och avbetalas månadsvis med 10 procent av den utnyttjade krediten, eller minst 500 kronor. En fördel med Risicums tjänster är att de inte anlitar UC för sina kreditupplysningar. Med konto i rätt bank kan du få ditt lån utbetalt även på lördagar. Dessvärre kan du som har betalningsanmärkningar inte få ett lån beviljat av Risicum.

Sök här
Reklam länk

Kontakt

Belopp: 7000 kr Löptid: 90 dagar Ränta: 1693 kr Upplägningsavgift: 400 kr Kostnad: 2093 kr Total kostnad: 9093 kr Månadskostnad: 3031 kr