3,9 / 5 ( 8 Omdömen)
Skriv recension

Onea är ett av den stora koncernen 4Finances varumärken. Onea erbjuder lån utan säkerhet på upp till 30 000 kronor.

Krav på låntagare

Om du vill ta ett lån av Onea måste du vara svensk medborgare och minst 20 år gammal. Du måste ha en fast deklarerad inkomst och ett mobilabonnemang registrerat i ditt namn. Att du har betalningsanmärkningar behöver inte betyda att din ansökan hos Onea får avslag.

Villkor och ansökan

Hos Onea kan du låna från 500 till 30 000 kronor, med löptider som varierar mellan tre månader och två år. Löptiderna är bundna till vilket lånebelopp du ansöker att låna om. Du har möjlighet att justera hur stora återbetalningar du gör varje månad, när du ansöker om lånet. Detta kommer sedan att påverka hur lång löptid lånet ges.

Hur hög ränta Onea tar ut varierar beroende på lånets storlek, löptid och dina ekonomiska förutsättningar. Vad dina kostnader blir ser du enkelt i Oneas lånekalkylator som du hittar på deras hemsida. De annonserar för närvarande om effektiva årsräntor som ligger mellan 150,5 och 290,5 procent. Märk väl att detta är räntesatser beräknade som årliga effektiva räntor, även för lån som har kortare löptid. Onea erbjuder sina kunder att förlänga lånens förfallodatum i efterhand, mot ökade kostnader.

Du ansöker enkelt om ett lån från Onea på deras hemsida. Där finns ett elektroniskt formulär som du fyller i med önskat lånebelopp och önskad löptid, samt vissa personliga uppgifter. Onea gör sedan en kreditprövning av dig och tar ställning till din ansökan. Många kunder uppskattar att Onea inte anlitar UC för inhämtningen av kreditupplysningar. Du legitimerar dig med din e-legitimation och får i regel svar direkt. Om Onea beviljar din ansökan, och du godkänner låneavtalet med ditt BankID, kommer Onea att beordra utbetalningen av ditt lånebelopp.

Om du har ditt konto i Nordea kommer utbetalning ske direkt under Oneas öppettider. För övriga banker gäller att pengarna kommer fram till ditt konto nästkommande bankdag.

Kundtjänst

Onea har mycket bra öppettider. Under vardagar kan du nå dem mellan klockan 8 och 21. På lördagar och söndagar håller de öppet mellan klockan 10 och 18. Medarbetarna får goda omdömen och upplevs som professionella och hjälpsamma.

Hemsidan är snygg och rent designad. Lånekalkylatorn visar tydligt vad kostnaderna blir för olika kombinationer av lånebelopp och löptider. Du bör enkelt kunna hitta all information du söker inför att du tar ställning till Oneas tjänster.

Sammanfattning

Onea ingår i den stora och stabila koncernen 4Finance. De erbjuder lån utan säkerhet på så lite som 500 kronor, och upp till 30 00 kronor. Löptiderna varierar mellan två månader och två år, och du som låntagare ges stor frihet i att bestämma hur länge du vill avbetala ditt lån. Onea har mycket goda öppettider och en lättnavigerad hemsida. Lånekalkylatorn visar tydligt vad ett visst lån med en viss löptid kommer att kosta dig varje månad. Att du har betalningsanmärkningar hindrar inte att du kan ta ett lån av Onea. Många låntagare ser positivt på att Onea inte anlitar UC för sina kreditupplysningar. Utöver räntan debiterar Onea inga fasta avgifter för sina lån.

Sök här
Reklam länk

Kontakt

  • Isafjordsgatan 30 A 164 40 Kista
  • 08-121 111 01
  • info@onea.se