3,5 / 5 ( 7 Omdömen)
Skriv recension

Monetti är en svenska långivare som främst erbjuder mindre privatlån med ganska korta löptider. De har varit aktiva på den svenska marknaden sedan 2006, från början under det välbekanta namnet Folkia.

Krav på låntagare

Om du vill ta ett lån av Monetti måste du vara minst 18 år gammal och vara folkbokförd i Sverige. Monetti kräver också att du har en fast inkomst samt ett registrerat mobilabonnemang eller kontantkort. Att du har betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att Monetti ska bevilja din låneansökan.

Villkor och ansökan

Hos Monetti kan du låna mellan 1 000 och 20 000 kronor. Löptiderna ligger mellan tre och 12 månader. Du har viss valfrihet vad gäller löptiden, även om den kommer att vara beroende av vilket lånebelopp du ansöker om. Räntesatsen bestäms av hur stort ditt lånebelopp är, samt hur lång löptid du väljer. Ett högre belopp och en längre löptid ger generellt en lägre räntesats. Den lägsta angivna nominella räntan på Monettis hemsida är idag 59 procent, och den högsta 94 procent. Notera dock att detta är en årsränta, och således inte motsvarar dina faktiska kostnader för ett lån som löper på kortare tid än ett år.

Utöver räntan tillämpar Monetti både uppläggningsavgifter och fakturaavgifter. Uppläggningsavgifter är 350 kronor, och aviavgifterna varierar något beroende på hur lång löptid du väljer.

För att ansöka om ett lån från Monetti kan du använda deras ansökningsformulär på deras hemsida. Där fyller du i önskat lånebelopp och löptid, samt viss personlig information som ditt personnummer. Monetti kommer sedan att göra en kreditupplysning av dig och ta ställning till din ansökan. Monetti anlitar inte UC för sina kreditupplysningar, vilket många kunder uppskattar. Om din ansökan blir beviljad kommer du att få ett definitivt lånerbjudande av Monetti. För att identifiera dig och signera avtalet kommer du att behöva en e-legitimation. Om du saknar en sådan kan du även be Monetti ringa upp dig för att ni ska kunna ingå låneavtalet. Eventuellt kommer du då bli ombedd att skicka en fysisk kopia på något slags legitimationshandling.

När Monetti har mottagit din signatur kommer de att betala ut lånebeloppet till ditt angivna konto. Om du ansökt innan klockan 13 en vardag görs utbetalningen samma dag. I övriga fall sker utbetalningen nästkommande bankdag.

Kundtjänst

Monetti håller mycket goda öppettider. Du kan nå deras kundtjänst alla dagar i veckan. Under vardagar fram till klockan 20, och på helger till klockan 17. Deras personal uppfattas som professionell och kunnig, och kundtjänsten har i regel korta kötider.

Monettis hemsidan är enkel att navigera och mycket informativ. Deras smidiga lånekalkylator visar tydligt alla kostnader som är förknippade med de respektive lånebeloppen och löptiderna. Du kan enkelt hitta svar på alla praktiska frågor.

Sammanfattning

Monetti var tidigare kända under varumärket Folkia, och är idag en av Sveriges mest erfarna givare av mindre privatlån och konsumentkrediter. Du kan låna mellan 1 000 och 20 000 kronor av Monetti, med en maximal löptid på ett år. Även du som har betalningsanmärkningar kan få dina ansökan beviljad av Monetti. De har en mycket bra kundtjänst och håller generösa öppettider. Dessvärre gör de inga utbetalningar på helger. Många konsumenter uppskattar att Monetti inte anlitar UC för sina kreditprövningar.

Sök här
Reklam länk

Kontakt

Medborgarplatsen 3, Söderhallarna plan 10 102 66 Stockholm 08-588 581 00 info@monetti.se