4 / 5 ( 7 Omdömen)
Skriv recension

Mobillån är en populär givare av mindre privatlån till svenska konsumenter. De har varit aktiva på den svenska marknaden sedan 2006, och erbjuder idag stor variation i såväl lånebelopp som löptider.

Krav på låntagare

Mobillån ställer relativt stränga krav på dig som vill bli beviljad ett lån. Du måste vara minst 20 år gammal vid tiden för ansökan och ha en årlig inkomst på minst 150 000 kronor. Du måste därtill vara folkbokförd i Sverige samt ha ett mobilabonnemang registrerat i ditt namn. Om du har betalningsanmärkningar kommer Mobillån inte att bevilja din ansökan.

Villkor och ansökan

Mobillån bestämmer räntan för varje lån individuellt. För att få en uppfattning av vad ett lån kan komma att kosta dig hos Mobillån, bör du använda deras lånekalkylator. Den högsta årliga effektiva räntan är angiven till 446 procent, om du lånar 1 000 kronor i 61 dagar. Märk väl att denna effektiva ränta är beräknad för ett helt år, och inte motsvarar din faktiska kostnad för lånet, som skulle uppgå till 230 kronor.

För ditt första lån hos Mobillån är ditt maximala lånebelopp begränsat till 25 000 kronor, med en maximal löptid på 360 dagar. Som återkommande kund har du möjlighet att låna upp till 40 000 kronor.

Du ansöker om ett lån av Mobillån genom deras hemsida. Där finns ansökningsformulär som du fyller i med vissa efterfrågade personuppgifter. Med deras lånekalkylator kan du enkelt se hur mycket ett lån på ett visst belopp kommer att kosta dig. När en kreditupplysning hämtats återkommer Mobillån med ett definitivt lånerbjudande. En uppskattad aspekt av Mobillåns ansökningsprocess är att de inte anlitar UC för sina kreditprövningar. För att kunna identifiera dig och signera låneavtalet elektroniskt framför din dator, använder du ditt BankID. Du kan även identifiera dig genom att Mobillån skickar hem en kod till dig via post, som du sedan använder på deras hemsida. Detta tar dock naturligtvis längre tid.

När Mobillån tar emot din signatur genomför de utbetalningen av ditt lånebelopp, vanligen inom 15 minuter om du ansöker under deras öppettider.

Kundtjänst

Mobillåns kundtjänst håller ganska goda öppettider. Du kan kontakta dem under veckans alla dagar, utom söndagar då de har stängt. Öppettiderna på vardagar är klockan 09 till 19, och på lördagar 09 till 17. Personalen får goda omdömen, och uppfattas som kompetent och hjälpsam. Hemsidan är ren och snygg. Du kan navigera den enkelt och hittar svar på vanliga frågor samt alla tillämpliga villkor utan problem.

Sammanfattning

Mobillån har idag över ett decenniums erfarenhet av att förse svenska konsumenter med smslån. De har förhållandevis höga krav för att bevilja ansökningar, vilket tyder på en sund företagskultur. Som förstagångskund kan du låna maximalt 25 000 kronor med högst 360 dagars löptid. Om du är nöjd med Mobillån kan du återkomma och låna upp till 40 000 kronor. Kostnaderna för lån hos Mobillån är relativt höga, men annonseras tydligt inför din ansökan. Mobillån har snabba utbetalningar, som även kan ske på lördagar. Du som har betalningsanmärkningar kommer inte att kunna låna pengar av Mobillån.

Sök här
Reklam länk