4,1 / 5 ( 9 Omdömen)
Skriv recension

Meddelandelån är en långivare som ägs av det välkända svenska företaget C Finance AB, som har varit aktivt sedan 2006. De har idag tre varumärken, varav Meddelandelån erbjuder svenska konsumenter lån på upp till 10 000 kronor.

Krav på låntagare

Meddelandelån har satt 20 år som sin nedre åldersgräns för låntagare. Du måste också vara svensk medborgare och ha ett mobilabonnemang registrerat i ditt namn. Om du har skulder registrerade hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar kommer Meddelandelån inte att bevilja din ansökan.

Villkor och ansökan

Meddelandelån erbjuder lån på så små belopp som 500 kronor och upp till 10 000 kronor. Löptider varierar mellan två och tre månader. Som låntagare kan du inte själv välja löptid. Den bestäms av Meddelandelån på grundval av vilket belopp du ansöker om att låna. Meddelandelån tillämpar även en fast kostnad snarare än en räntesats, som baseras på ditt lånebelopps storlek. Kostnaderna för ett lån hos Meddelandelån uttryckt i effektiv årsränta ligger idag mellan 297,05 och 892,82 procent. Märk väl att detta alltså är den årliga så kallade effektiva räntan, och inte alls den procentandel av lånebeloppet du blir tvungen att betala i kostnader när du lånar av Meddelandelån i två eller tre månader.

Mot en särskild avgift kan du varje månad välja att flytta fram återbetalningen av ditt lån. Du måste då meddela långivaren innan förfallodatumet inträder för den aktuella fakturan.

För att ansöka om ett lån hos Meddelandelån går du in på deras hemsida. Du registrerar dig där som hos de flesta internetbaserade långivare. Genom att fylla i dina personuppgifter och information om din ekonomiska situation i ett elektroniskt formulär, kan du snabbt och lätt skicka in din ansökan. Baserat på denna genomför sedan Meddelandelån en kreditprövning av dig. De anlitar inte UC för sina kreditupplysningar, utan vänder sig istället till det betrodda kreditupplysningsföretaget Creditsafe.

Om Meddelandelån beviljar din ansökan kan du godkänna deras definitiva lånerbjudande med ditt BankID. När Meddelandelån mottagit din signatur genomför de utbetalningen av ditt lånebelopp. Om du har ditt konto i Nordea eller Handelsbanken kan pengarna komma fram omgående. I andra fall får du vänta tills nästkommande bankdag. Meddelandelån genomför utbetalningar även på helger.

Kundtjänst

Meddelandelån håller sin kundtjänst öppen under veckans alla dagar. Detta är en stor fördel eftersom de därmed också genomför utbetalningar under helger. Hemsidan är snyggt och rent designad, och lättnavigerad. Deras lånekalkylator visar tydligt vad ett lån kommer att kosta dig. Du kan enkelt hitta all information du behöver för att kunna ta ställning till Meddelandelåns tjänster.

Sammanfattning

Meddelandelån är en av Sveriges mest erfarna givare av mindre privatlån på korta löptider, ofta kallade smslån. Med över ett decennium på marknaden har de etablerat sig som en populär aktör. Hos Meddelandelån kan du låna upp till 10 000 kronor till fasta kostnader, med möjlighet att förlänga varje månadsbetalning mot en särskild avgift. En uppskattad fördel med Meddelandelån är att de inte anlitar UC för sina kreditupplysningar, vilket kan minska risken för att din framtida kreditvärdighet påverkas negativt. Meddelandelån genomför utbetalningar även på helger.

Sök här
Reklam länk