3 / 5 ( 6 Omdömen)
Skriv recension

Lendify representerar en förhållandevis ny tjänst på den svenska marknaden för privatlån och konsumentkrediter. De förmedlar lån mellan privatpersoner, snarare än mellan privatpersoner och företag.

Krav på låntagare

För att bli beviljad ett lån hos Lendify måste du vara minst 18 år gammal och svensk medborgare. Din årliga inkomst får inte understiga 180 000 kronor och du får inte har några betalningsanmärkningar. Du kommer behöva en e-legitimation för att identifiera dig.

Villkor och ansökan

Genom Lendify kan du låna mellan 5 000 och 350 000 kronor. Löptiderna varierar mellan ett och tio år. Räntan för lånen sätts individuellt i varje fall, och baseras på faktorer som lånebeloppets storlek, lånets löptid samt vad din kreditupplysning visar. Räntespannet är för närvarande enligt Lendify 2, 95 till 15 procent. Lendify gör sin vinst genom att debitera en så kallad förmedlingsavgift för lånet. Denna ligger på 4 procent av lånebeloppet. Utöver räntan och förmedlingsavgiften debiterar Lendify inga fasta avgifter eller kostnader.

För att ansöka om ett lån genom Lendify går du enklast in på deras hemsida. Du hittar där deras elektroniska ansökningsformulär. Du fyller i detta med önskat lånebelopp och löptid, samt vissa personuppgifter. I nästa steg måste du identifiera dig med hjälp av din e-legitimation. Lendify genomför efter detta en sedvanlig kreditprövning av dig, innefattande en inhämtning av kreditupplysningar om dig. Du får sedan besked inom ett par minuter, direkt på skärmen. Om du godkänns för att låna genom Lendify kommer din ansökan att invänta en matchning med en långivare. När en långivare väljer att låna ut pengar till dig, kommer Lendify att utbetala lånebeloppet.

Märk väl att Lendify i formell mening endast förmedlar ett lån mellan dig och en annan privatperson. Som låntagare kommer du dock inte märka av detta förhållande. Både ansökningsprocessen och återbetalningen med mera, fungerar helt på samma sätt som om du hade lånat direkt av ett företag.

Kundtjänst

Lendify har dessvärre inte särskilt bra öppettider. Du kan nå dem under vardagar mellan klockan 9 och 18, men på helger har de stängt. Hemsidan är snyggt designad och mycket tydlig med villkor och kostnader för de lån som Lendify förmedlar. Du bär hitta all information du behöver utan några problem.

Sammanfattning

Lendify är ett ganska nytt företag på den svenska lånemarknaden, som erbjuder nytänkande lånetjänster. Till rimliga villkor kan du låna mellan 5 000 och 350 000 kronor av en annan privatperson genom Lendifys förmedling. Löptiderna variera mellan ett och tio år, och räntespannet ligger på mellan 2,95 och 15 procent. Dessutom debiterar Lendify en förmedlingsavgift på fyra procent av lånebeloppet. För att skydda sina långivares kapital har Lendify ganska stränga krav på dig som låntagare. Om du har betalningsanmärkningar kommer din ansökan att avslås.

Sök här
Reklam länk