4 / 5 ( 7 Omdömen)
Skriv recension

Lånbutiken har lång erfarenhet på den svenska marknaden för konsumentkrediter under namnet OK Money. Lånbutiken drivs av samma företag som ligger bakom Risicum, och de respektive långivarnas villkor liknar varandra mycket. Hos Lånbutiken kan du ta privatlån på upp till 15 000 kronor.

Krav på låntagare

Lånbutiken har en ganska hög åldersgräns för sina tjänster. Du måste vara 20 år gammal för att kunna ansöka om ett lån hos Lånbutiken. Dessutom kräver Lånbutiken att du har varit folkbokförd i Sverige de senaste två åren, samt att du saknar betalningsanmärkningar. Du kan också behöva ett mobilabonnemang registrerat i ditt namn, för att kunna ansöka per sms.

Villkor och ansökan

Lånbutikens snabb- eller smslån ger dig möjlighet att ta ett privatlån på upp till 12 000 kronor. Lånens löptid är antingen 61 eller 90 dagar. Till viss del avgörs denna löptid av vilket lånebelopp du ansöker om. Räntan är fast och varierar beroende på ditt lånebelopp. Lånbutiken anger sin högsta nominella årsränta till 140 procent. Notera dock att denna ränta är uträknad för ett helt år, medan löptiden på ditt snabb- eller smslån kommer att vara högst 90 dagar.

Om du vill låna mer än 12 000 kronor erbjuder Lånbutiken vad de kallar brukslån. Detta lån kan tas på belopp upp till 15 000 kronor. Löptiden för dessa lån är bestämd till 49 månader. Den maximala nominella räntan för brukslånen anger Lånbutiken till 79 procent.

För att ansöka om ett av Lånbutikens lån går du enklast in på deras hemsida. Där hittar du ett ansökningsformulär som du fyller i med relevanta uppgifter. Du måste därefter identifiera dig, vilket görs med ett BankID. Om du ansöker om att låna belopp som understiger 5 000 kronor kan dock denna identifiering genomföras med ditt mobilabonnemang. Du får i regel besked omedelbart i samband med din ansökan. Om ditt lån blir beviljat och du godkänner de föreslagna villkoren, kommer Lånbutiken att betala ut ditt lånebelopp till angivet bankkonto. Om du har ditt konto i Handelsbanken eller Nordea kommer överföringen att ske tämligen omedelbart under vardaga samt lördagar. Om du har en annan bank sker den istället samma vardag om ansökan gjordes innan klockan 13, eller nästkommande bankdag.

Om du är en återkommande kund kan du sköta din ansökan om ett smslån helt per sms. Du har ju då redan genomfört den identifieringsprocess som krävs. Du måste dock ha ett mobilabonnemang registrerat i ditt namn.

Kundtjänst

Lånbutiken har goda öppettider, och du kan komma i kontakt med kundtjänsten veckans alla dagar utom söndagar. Öppettiderna är klockan 07 till 21 på vardagar och klockan 09 till 17 på lördagar. Lånbutikens hemsida är pedagogisk och snyggt designad. Genom deras smidiga lånekalkylator ser du enkelt hur mycket du kan låna genom de olika lånetyperna, och vad ett visst lånebelopp kommer att kosta dig.

Sammanfattning

Lånbutiken ingår i en större koncern av långivare. Tjänsterna som erbjuds liknar systerbolaget Risicums till stor del. Du kan låna maximalt 15 000 kronor med en löptid på 49 månader, genom ett smslån, snabblån eller brukslån. Dessvärre är löptiderna för de olika lånetyperna till stor del låsta till beloppet du ansöker om, vilket minskar din valfrihet. Lånbutiken anlitar inte UC för sina kreditupplysningar. Du som har betalningsanmärkningar kan inte låna av Lånbutiken. Med konto i rätt bank sker utbetalningen av ditt lånebelopp mycket snabbt. Utbetalningar kan ske även på helger.

Sök här
Reklam länk