Skriv omtale
×
Rating

Send omtale

Lån med betalingsanmärkning

Ansök hos en långivare som godtar betalningsanmärkning

Visa Filtret

Justera belopp

Justera ålder

 • 3 000 - 25 000 Lånebelopp
  29,17 - 33,4% Effektiv årsränata
  12 - 60 Måneder Löptid
  20 Min. ålder
  4/5 (11 Omdömen)
 • 500 - 30 000 Lånebelopp
  150 - 290% Effektiv årsränata
  3 - 24 Måneder Löptid
  20 Min. ålder
  3,9/5 (8 Omdömen)
  Exempel: 10.000 över 1 år. Effektiv årsränta 150,5%. Avgifter 0. Total 15 923 - Max effektiv årsränta: 290,5%
 • 5 000 - 20 000 Lånebelopp
  87 - 321% Effektiv årsränata
  3 - 12 Måneder Löptid
  18 Min. ålder
  3,5/5 (7 Omdömen)
  Exempel: 12.000 över 6 månader. Effektiv årsränta 178%. Avgifter 0. Total 18.940 - Max effektiv årsränta: 321%
 • 1 000 - 20 000 Lånebelopp
  33,17 - 532% Effektiv årsränata
  2 - 60 Måneder Löptid
  20 Min. ålder
  4,3/5 (9 Omdömen)
  Exempel: 4.000 över 60 dagar. Effektiv årsränta 532%. Avgifter 0. Total 4.950 - Max effektiv årsränta: 532%
 • 5 000 - 50 000 Lånebelopp
  22,7 - 132,1% Effektiv årsränata
  3 - 36 Måneder Löptid
  18 Min. ålder
  5/5 (12 Omdömen)
  Exempel: 8.000 över 90 dagar. Effektiv årsränta 89,6%. Avgifter 0. Total 9.215 - Max effektiv årsränta: 132,1%
 • 500 - 20 000 Lånebelopp
  0 - 200% Effektiv årsränata
  3 - 12 Måneder Löptid
  21 Min. ålder
  5/5 (17 Omdömen)
  Exempel: 10.000 över 90 dagar. Effektiv årsränta 200.00%. Avgifter 0. Total 13.503. - Max effektiv årsränta: 200%

Lån med betalningsanmärkning

Som många andra har du säkert fått höra att det är i princip omöjligt att bli beviljad ett lån om du har dragit på dig en betalningsanmärkning. Faktum är att denna gamla sanning idag har ställts på ända. Så länge det inte är ett stort bolån du är ute efter, finns det faktiskt goda möjligheter för dig som har en betalningsanmärkning att ta ett lån.

Att kommersiella långivare är tveksamma till att låna ut pengar till personer som har betalningsanmärkningar är fullt förståeligt. Att du har misskött dina ekonomiska åtaganden till den grad att Kronofogden måste bli inblandad, är naturligtvis en stark indikation på att du kan komma att göra det igen. Eftersom en långivare inte alls känner dig personligen, är de tvungna att förhålla sig till din ansökan på sådana objektiva grunder som din betalningshistorik. Att låna ut pengar till någon som kanske inte kan eller vill betala tillbaka innebär en mycket stor risk från långivarens perspektiv.

Att det har varit så svårt att bli beviljad lån med betalningsanmärkningar har dock kommit att innebära att nytänkande långivare har sett en stor potentiell målgrupp bland konsumenter med anmärkningar. Eftersom de traditionellt har fått kalla handen av storbankerna finns det naturligtvis många kunder att hämta om man som långivare bestämmer sig för att acceptera betalningsanmärkningar.

Idag finns det flertalet aktörer på den svenska marknaden för privatlån som är mer intresserade av din betalningsförmåga än din ekonomiska historik. Privatlån, eller blancolån som de ofta också kallas, är en gammal typ av lån som utmärks av att låntagaren inte ställer någon säkerhet för skulden. Långivaren ställer i regel inte heller några krav på vad låntagaren använder lånebeloppet till. Att långivaren inte ges någon panträtt i en säkerhet, ökar naturligtvis risken för att denne inte ska kunna få tillbaka lånebeloppet. Således är privatlån i regel begränsade till betydligt mindre summor än till exempel bolån, för vilka en värdefull bostad ställs som säkerhet. Idag kan du ta privatlån på så lite som 500 kronor, men lånebeloppen sträcker sig ofta upp till 500 000 kronor.

En god privatekonomi krävs för lån med betalningsanmärkning

Som sagt förlitar sig givare av privatlån som accepterar betalningsanmärkningar på din framtida betalningsförmåga. Om denna bedöms vara god ser många långivare det som rationellt att bevilja dig ett lån trots en skakig betalningshistorik. Om din bristande betalningshistorik kombineras med en skakig ekonomisk situation då du ansöker om lånet, finns det dock ingen motivation för långivaren att bevilja din ansökan.

Din privatekonomi i detta avseende kommer att bedömas utifrån ett antal olika parametrar. Grundläggande är naturligtvis din inkomstnivå. Ju bättre inkomst du har, desto bättre förmåga har du att återbetala skulder. I detta sammanhang är också dina befintliga skulder vid ansökan mycket viktiga. Egentligen är det ju din disponibla inkomst, snarare är din inkomstnivå, som avgör vilka marginaler du har att spendera på återbetalningen av det lån du ansöker om. Därtill lägger också vissa långivare vikt vid din boende- och familjesituation. Om du har barn eller andra vuxna att försörja, anses av naturliga skäl dina ekonomiska marginaler minska ytterligare.

Så för att maximera dina chanser att beviljas ett lån med betalningsanmärkning bör du se till att ha goda ekonomiska marginaler i förhållande till de återbetalningar som låneavtalet kommer att kräva.

Fler aspekter än inkomsten påverkar

Bland de långivare som beviljar ansökningar från konsumenter med betalningsanmärkningar, tillämpas olika typer av krav och bedömningar vid handläggningen av din ansökan. En del kräver till exempel att du har endast en betalningsanmärkning, medan andra långivare accepterar så många som sex stycken. Vissa långivare vill att din betalningsanmärkning har nått en viss ålder vid tiden för din ansökan, till exempel sex månader eller ett år.

I vissa fall kan ganska ingående prövningar av din ansökan bli aktuella, och långivaren kan i så fall titta på exempelvis vilka belopp eller typer av skulder som din betalningsanmärkning avser. Sådana faktorer kan ju påverka hur sannolikt långivaren anser det vara att du ska slarva eller få ekonomiska problem i framtiden. I de flesta fall görs emellertid inte så ingående prövningar när du ansöker om privatlån på mindre summor.

Lån med betalningsanmärkning ges ibland till sämre villkor

En nackdel med att ansöka om ett lån med betalningsanmärkningar kan vara att långivaren kan erbjuda dig villkor som är sämre än om du hade ansökt utan några anmärkningar. Bakgrunden är att långivare ofta vill få bättre betalt ju högre risk de upplever sig ta i det enskilda fallet. Även om de är beredda att bevilja din ansökan kan de rimligen göra bedömningen att du på grund av din betalningshistorik utgör en större risk än en låntagare som har ett fläckfritt ekonomiskt förflutet. Således kan du bli erbjuden en högre ränta, eller ett lägre lånebelopp än vad du ansökte om.

Dessutom vet kommersiella långivare att det generellt är svårare för konsumenter med betalningsanmärkningar att få lån. Detta kan leda dem till att erbjuda sämre villkor, eftersom de är medvetna om att du har färre konkurrenter att vända dig till om du inte är nöjd med vad du blir erbjuden.

En snabb låneprocess

Om du vänder dig till någon av de många nytänkande givarna av privatlån som kommit att dominera marknaden det senaste decenniet, kommer din ansökningsprocess i regel att vara mycket snabb och smidig. Faktum är att många av dessa aktörer tillämpar en mer eller mindre helt automatiserad handläggningsprocess av inkommande ansökningar. För att ansöka om ett lån med betalningsanmärkning kan du enkelt söka efter långivare som annonserar att de accepterar anmärkningar.

På deras hemsida hittar du sedan ett elektroniskt ansökningsformulär som du fyller i med vissa efterfrågade personuppgifter. När du skickar in detta formulär kommer långivaren att genomföra en kreditprövning av dig, genom UC eller något annat kreditupplysningsföretag. Resultatet av denna prövning kommer sedan ligga till grund för vilka villkor och lånebelopp långivaren erbjuder dig. I de fall handläggningen är automatiserad, kommer ett lånerbjudande i regel inom ett par minuter. Om du anser att du kan acceptera villkoren blir avtalet bindande när du signerar det. Idag kan du ofta göra även detta elektroniskt, med hjälp av ditt BankID eller någon annan typ av e-legitimation.

När långivaren tar emot din signatur kommer de att beordra utbetalningen av ditt lånebelopp till ditt angivna bankkonto. Ibland sker även detta helt automatiskt. Vissa långivare gör dock endast dessa utbetalningar när deras kontor är bemannat. Detta kan innebära att du får vänta tills nästa vardag, om långivaren i fråga inte håller öppet på helger, eller om du ansöker efter deras öppettider.

Tänk efter innan du tar lån med betalningsanmärkning

Det är alltid viktigt att tänka efter ordentligt innan du tar dig an den typ av ekonomiskt åtagande som ett lån innebär. Om du har en eller flera betalningsanmärkningar kan detta dessutom vara skäl till ytterligare eftertanke. Ofta kan det vara en bättre idé att reda ut alla eventuella ekonomiska problem, innan du tar dig an fler skulder. I värsta fall kan även ett relativt litet lån med fördelaktiga villkor leda till ytterligare problem med Kronofogden. Se därför till att du verkligen har kommit till rätta med de problem som föranledde din betalningsanmärkning. Budgetera och planera sedan återbetalningen av det lån du ansöker om, så att du är säker på att det inte riskerar att leda till framtida problem.

 • Gratis och oförpliktande
 • Enkelt och snabbt
 • 100% säkert