5 / 5 ( 12 Omdömen)
Skriv recension

Om Frogtail

Frogtail är ett av Monettis varumärken, och erbjuder privatlån på upp till 50 000 kronor. Företaget var tidigare känt som Folkia. Koncernen har varit verksam sedan 2006.

Krav på låntagare

Frogtail kräver att du som ansöker om ett lån är minst 18 år gammal samt folkbokförd i Sverige. Du måste ha en deklarerad inkomst och sakna skulder hos Kronofogden. Att du har betalningsanmärkningar behöver inte utgöra ett hinder för att din ansökan ska bli beviljad av Frogtail.

Villkor och ansökan

Av Frogtail kan du låna mellan 1 000 och 50 000 kronor med löptider som varierar mellan två månader och tre år. Räntan bestäms individuellt vid varje ansökan, baserat på kreditprövningens resultat. Frogtail nuvarande räntespann sträcker sig mellan 9,9 och 27 procent. Utöver räntan tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kronor, samt aviavgifter om 45 kronor.

Du ansöker om ett lån hos Frogtail på deras hemsida. I sedvanlig ordning finner du där ett elektroniskt ansökningsformulär som du fyller i med personuppgifter och information om din privatekonomi. Baserat på detta gör sedan Frogtail en kreditprövning. Många konsumenter uppskattar att Frogtail inte anlitar UC för sina kreditupplysningar.

Du kan naturligtvis skicka in din ansökan när du vill, men du får endast svar under Frogtails öppettider. Om din ansökan blir beviljad får du ett definitivt lånerbjudande av Frogtail som du kan signera elektroniskt med hjälp av din e-legitimation. När denna signatur mottas av Frogtail beordras utbetalningen av dina pengar. Om du har ditt konto hos Nordea kommer pengarna vara framme samma dag om din ansökan skickades in innan klockan 10:30. För konton i övriga banker gäller att pengarna når fram samma vardag om ansökan inkom innan klockan 13, annars får du vänta till nästkommande bankdag.

Kundtjänst

Frogtail har en bra kundtjänst med generösa öppettider. Du kan nå dem under alla veckans dagar. På vardagar fram till klockan 20 och på helger fram till klockan 17.

Frogtails hemsida är lättnavigerade men något fattig på information. Ibland uppfattas ansökningsformuläret som lite otydligt, och processen som något krånglig. Du kan dock enkelt hitta alla relevanta villkor och kostnader inför att du tar ställning till Frogtails produkter.

Sammanfattning

Frogtail är en populär och väletablerad givare av privatlån på mellan 1 000 och 50 000 kronor. Företaget drivs av välkända Monetti och var tidigare känt som Folkia. Räntan sätts individuellt och ligger idag på mellan 9,9 och 27 procent. En uppläggningsavgift på 350 kronor samt aviavgifter på 45 kronor tas ut. Många konsumenter uppskattar att Frogtail inte anlitar UC för att inhämta kreditupplysningar. Även du som har betalningsanmärkningar kan få din ansökan godkänd av Frogtail. De accepterar dock inte ansökningar från personer som har skulder hos Kronofogden, vilket talar för en sund företagskultur.

Sök här
Reklam länk

Kontakt

  •  Medborgarplatsen 3, Söderhallarna plan 10 102 66 Stockholm
  •  0770-99 20 00
  •  info@frogtail.se