5 / 5 ( 17 Omdömen)
Skriv recension

Ferratum är ett Europaledande företag för konsumentkrediter, som var först i Europa med att lansera så kallade smslån. Sedan 2005 har de försett över 1,5 miljoner kunder med sina uppskattade tjänster. Företaget har idag runt 270 anställda. De erbjuder både smslån och så kallade kontokrediter, som fungerar ungefär som ett kreditkort fast utan själva kortet.

Krav på låntagare

Enligt Ferratums krav måste du som ansöker om ett lån eller en kredit vara minst 20 år gammal och ha en deklarerad fast inkomst. Dessutom måste du ha ett mobilabonnemang som är registrerat i ditt namn och en mejladress. Ferratum accepterar betalningsanmärkningar men inte skulder hos Kronofogden.

Villkor och ansökan

Om du vill ta ett smslån hos Ferratum kan du ansöka om lån på högst 4 000 kronor. Deras kreditkonto beviljar krediter på upp till 20 000 kronor. Deras fasta ränta ligger för närvarande på 9,45 procent. Ferratum erbjuder en första räntefri månad för sina kontokrediter. Ferratum tillämpar inga fasta avgifter. En uppskattad aspekt av Ferratums handläggning av ansökningar är att de inte gör sin kreditprövning genom UC.

För att ansöka om ett lån eller en kredit hos Ferratum går du in på deras hemsida. Du hittar där ett formulär som du fyller i med de efterfrågade uppgifterna. Du kan legitimera dig och signera eventuella avtal med hjälp av din e-legitimation. Under Ferratums öppettider får du besked om din ansökan per sms, ofta inom 10 minuter. Om du ansöker efter ordinarie öppettider måste du vänta tills kundtjänsten blir bemannad för att få ditt svar.

Om du har ditt konto i Nordea kan utbetalningen av ditt lånebelopp ske även under helger. För övriga banker gäller att pengar når ditt konto klockan 17 på vardagar om du har ansökt innan klockan 12. Annars kommer du att motta pengarna nästkommande bankdag.

Kundtjänst

Ferratums kundtjänst är öppen alla dagar. Under vardagar fram till klockan 21 och på helger fram till klockan 17. Kundtjänsten tar dock inte emot låneansökningar via telefon. En sådan måste du göra via formuläret på hemsidan.

Sammanfattning

Ferratum är en internationell aktör på marknaden för konsumentkrediter, och erbjuder både smslån och kontokrediter. De är en av Sveriges populäraste långivare och godkänner en relativt hög andel av inkommande ansökningar. Även du som har betalningsanmärkningar kan få din ansökan godkänd av Ferratum. Handläggningstiden är kort, och om du har ditt bankkonto hos Nordea kan du få direkt utbetalning även under helger. Många konsumenter uppskattar att Ferratum inte anlitar UC för sina kreditupplysningar. Ferratum har generösa öppettider för sin kundtjänst, som dock inte tar emot ansökningar per telefon. De kan dock hjälpa och guida dig igenom din ansökan online.

Sök här
Reklam länk

Kontakt