4,5 / 5 ( 9 Omdömen)
Skriv recension

EverydayPlus är ett företag som har varit aktivt på den svenska marknaden för konsumentkrediter sedan ett antal år. Bakom långivaren står den finska koncernen OPR-Vakuus Oy som bildades 2005. Sedan starten har de hjälpt över 300 000 kunder med finansieringstjänster.

Krav på låntagaren

För att bli beviljad ett lån av EverydayPlus måste du vara minst 20 år gammal och högst 70 år. Du ska därtill vara svensk medborgare och ha en deklarerad fast inkomst. Du behöver också ett registrerat mobilabonnemang för att kunna utnyttja EverydayPlus kredittjänster. Om du har betalningsanmärkningar kommer EverydayPlus tyvärr ge avslag på din ansökan.

Villkor och ansökan

EverydayPlus lånetjänst fungerar som en kontokredit. Det innebär att du vid beviljandet av din ansökan får tillgång till en kredit på ett visst belopp. Du kan sedan själv välja när och hur du vill få detta belopp utbetalt till ditt konto. Antingen kan du välja att få hela beloppet omgående, eller så kan du ta det pö om pö, när behov uppstår. Du kan ansöka om krediter mellan 3 000 och 20 000 kronor.

Du betalar ränta endast för den andel av den beviljade krediten som du har valt att få utbetald. Under de första 10 dagarna efter att du har fått en utbetalning av krediten tillämpas en räntesats om 10 procent. Därefter inträder en räntefri period fram till den tredje månaden krediten förblir obetald. Sedan tas en ränta på fem procent ut.

För att ansöka om en kredit av EverydayPlus går du in på deras hemsida. Där finns ansökningsformulär som du fyller i med de efterfrågade uppgifterna. EverydayPlus kommer sedan att inhämta en sedvanlig kreditupplysning. De använder dock inte UC för detta syfte. Om din ansökan blir beviljad får du i regel besked omgående. Du kan legitimera dig och godkänna avtalet med hjälp av din e-legitimation. När EverydayPlus mottagit din signatur kan du börja utnyttja krediten. Du gör uttag från kreditkontot genom att skicka ett sms med din mobil. För detta behöver du ha ett mobilabonnemang som är registrerat i ditt namn.

Om du har ditt mottagarkonto i Nordea kommer pengarna i regel fram omedelbart. För övriga banker gäller att du får pengarna samma vardag som du begär överföringen, om din begäran görs innan klockan 13:30. I övriga fall får du vänta till nästkommande bankdag.

Kundtjänst

EverydayPlus har mycket bra öppettider. Du kan nå dem hela veckan. På vardagar är öppettiderna klockan 09 till 21, och på helgerna klockan 10 till 15. Detta betyder att utbetalningar även kan ske under helgerna, om du har ditt konto hos Nordea,

Hemsidan är ren och snygg och enkel att använda. Den innehåller all nödvändig information och redovisar tydligt lånens villkor och kostnader.

Sammanfattning

EverydayPlus är en del av en stor koncern, som sedan 2005 har haft över 300 000 kunder. Deras kreditkonton fungerar ungefär som ett kreditkort, fast istället för ett fysiskt kort använder du ett sms eller en mobilapp för att få tillgång till pengar. Du kan ansöka om kreditgränser på upp till 20 000 kronor. Du betalar endast ränta för den andel av krediten som du har fått utbetald till ditt konto. EverydayPlus anlitar inte UC för sina kreditupplysningar, vilket gör dem till ett populärt alternativ. Om du har betalningsanmärkningar kommer du dessvärre inte kunna ta några krediter eller lån av EverydayPlus.

Sök här
Reklam länk

Kontakt