4,3 / 5 ( 9 Omdömen)
Skriv recension

Daypay är en svensk givare av privatlån som existerat sedan 2011. De ägs av moderbolaget Ambrion Finans AB. Hos Daypay kan du låna upp till 20 000 kronor utan säkerhet.

Krav på låntagare

För att kunna ansöka om ett lån hos Daypay krävs att du är minst 20 år gammal och inte har några betalningsanmärkningar. Du måste därtill vara folkbokförd i Sverige.

Villkor och ansökan/h3>

Daypay erbjuder två kategorier av lån. Snabblån och pluslån. Snabblån omfattar lånebelopp från 1 000 kronor till 10 000 kronor. Löptider varierar från en till tre månader. För dessa lån anlitar Daypay inte UC för kreditupplysningen. En sådan upplysning görs dock hos ett annat kreditupplysningsföretag.

Om du vill låna ett större belopp erbjuder Daypay sitt pluslån, som omfattar belopp mellan 11 000 och 20 000 kronor. Ett sådant lån erbjuds med en löptid på ett, två eller tre år. Om du ansöker om ett pluslån kommer Daypay att inhämta en kreditupplysning från UC.

Räntan för ditt lån kommer att avgöras av ditt lånebelopp och vald löptid. För närvarande anger Daypay sitt räntespann till mellan 8 och 29 procent. Dessa räntesatser uppges vara månadsräntor. Daypay debiterar inga fasta avgifter utöver månadsräntan.

Du ansöker om ett lån av Daypay på deras hemsida. I deras ansökningsformulär fyller du i relevanta uppgifter, som ligger till grund för Daypays kreditprövning av dig. Om din ansökan beviljas kommer du att få ett definitivt lånerbjudande. Om du anser att du kan acceptera detta signerar du avtalet med ditt BankID. När Daypay får din signatur genomför de utbetalningen av ditt lånebelopp. Detta sker direkt om du har ditt konto i Swedbank eller Nordea. Annars får du dina pengar samma dag om ansöka sker innan klockan 13. I övriga fall får du vänta till nästkommande bankdag.

Kundtjänst/h3>

Daypay har generösa öppettider. Du kan nå deras kundtjänst under vardagar och lördagar, men de håller stängt på söndagar. Öppettiderna på vardagar är klockan 09 till 18 och på lördagar klockan 10 till 15. Hemsidan är snyggt designad och enkel att navigera. Priser och villkor redovisas överskådligt och tydligt. Du bör inte stöta på några problem med att hitta all relevant information för att kunna ta ställning till ett lån från Daypay.

Sammanfattning/h3>

Daypay är en populär svensk givare av privatlån som erbjuder två typer av lån. Snabblån ges på upp till 10 000 kronor, medan pluslån kan tas på upp till 20 000 kronor. Om du vill undvika att UC kopplas in, bör du hålla dig till snabblånen, för vilka kreditupplysningen alltså inte hämtas från UC. Löptiderna är dessvärre låsta till de olika lånebeloppen, vilket försämrar din valfrihet i det avseendet. Utöver månadsräntan tillämpar Daypay inga fasta avgifter. Med konto i rätt bank kan ditt lånebelopp bli utbetalt omedelbart. Du som har betalningsanmärkningar kan inte ta ett lån av Daypay.

Sök här
Reklam länk

Kontakt