4 / 5 ( 5 Omdömen)
Skriv recension

Credway är ett av tre varumärken som drivs av det svenska företaget Northmill AB. Den produkt som Credway erbjuder liknar ett slags hybrid mellan kreditkort och privatlån. Som låntagare får du tillgång till ett kreditkonto, från vilket du kan begära utbetalningar i egen takt.

Krav på låntagare

De enda konkreta krav som ställs av Credway är att du som låntagare måste vara minst 20 år gammal vid tiden för ansökan, samt att du har en årlig inkomst på minst 120 000 kronor. Du får inte ha några skulder registrerade hos Kronofogden. Credway accepterar dock betalningsanmärkningar. En uppskattad fördel med Credways handläggningsprocess är att de anlitar ett annat kreditupplysningsföretag än UC för att göra sin kreditprövning av dig.

Villkor och ansökan

De lån som ges av Credway fungerar som nämnts som ett slags kreditkonto. Detta konto är begränsat till ett belopp som ligger mellan 1 000 och 20 000 kronor. När du blivit beviljad ett visst kreditbelopp, kan du själv när du så önskar begära att få detta utbetalt till ditt konto. Du kan då välja att ta del av hela beloppet, eller delar av det i önskad takt.

När du väl utnyttjar kredit får du sedan månatliga räkningar som omfattar såväl amortering av krediten som räntekostnaderna. Det lägsta möjliga amorteringsbeloppet är 500 kronor. Månadsräntan ligger på 2,42 procent. En nackdel med Credway är att de tillämpar mycket höga förseningsavgifter om du skulle hamna efter med en månadsbetalning.

En ansökan om ett kreditkonto hos Credway kan göras både genom deras hemsida och manuellt per telefon. Om du ansöker elektroniskt fyller du i ett ansökningsformulär med personuppgifter och information om din ekonomiska situation. Du kan sedan legitimera dig och signera kreditavtalet med hjälp av din e-legitimation. Om du ansöker över telefon kan du binda dig vid avtalet under samtalet. Du kan även välja att signera de nödvändiga dokumenten manuellt, och alltså sköta ärendet med vanlig post.

När Credway mottagit din signatur överförs det belopp du har valt direkt till ditt bankkonto. Om du har ditt konto i rätt bank kan pengarna vara frammer redan inom en timme. Dessa banker är Nordea, Handelsbanken och Swedbank. För övriga banker gäller att du får pengarna samma bankdag om du begär utbetalningen innan klockan 13:30. Om din begäran inkommer senare än så får du vänta till nästa bankdag.

Kundtjänst

Credways kundtjänst har mycket bra tillgänglighet. De håller sin hjälptelefon öppen alla dagar i veckan. Du kan även nå kundtjänsten via mejl eller en chatt på deras hemsida.

Credways hemsida är snyggt och tydligt uppbyggd. Du kan enkelt hitta information om hur kreditkontot fungerar och vilka villkor som är tillämpliga.

Sammanfattning

Credway ingår i en väletablerad grupp av företag på den svenska marknaden för konsumentkrediter. Deras tjänst fungerar som ett slags kreditkort, fast utan själva kortet. Du kan själv välja i vilken takt du vill utnyttja den beviljade krediten. Även om en kreditprövning naturligtvis görs innan de tar ställning till din ansökan, görs inte denna genom UC. Credway har snabba utbetalningar till de flesta banker. Var noga med att sköta dina återbetalningar, eftersom höga förseningsavgifter tillämpas.

Sök här
Reklam länk

Kontakt